Banden & Velgen

Op goede banden & velgen rijdt u veilig en comfortabel duizenden kilometers door. BSB AUTOMOTIVE biedt u talloze merken plus een uitstekende bandenservice. Want autobanden die regelmatig worden onderhouden door de expert gaan lange tijd mee.

Bandenspanning

Door te rijden met de juiste bandenspanning voorkomt u onnodige slijtage, rijdt u comfortabeler, zuiniger en veiliger. Uw wegligging en remgedrag zijn beter en de kans op een klapband is kleiner. Wij controleren de spanning in uw autobanden en zorgen dat deze weer optimaal wordt.

Hoe weet ik welke band het beste is?

Welke band de juiste is voor uw auto, hangt af van het merk, model, type, de motorinhoud, het bouwjaar en de technische vereisten van uw auto, zoals de bandenmaat, het draagvermogen en de snelheidscodering. Maar ook uw behoeften spelen een rol. Bent u een sportieve, zuinige of mooi-weer-rijder? Rijdt u voornamelijk in de stad of juist veel op de snelweg? Er is een band voor iedere klant! Laat u persoonlijk door ons adviseren.

Verschil tussen stalen en lichtmetalen velgen.

Lichtmetalen velgen geven uw auto een mooiere, meer stijlvolle of sportieve uitstraling. Bovendien voeren ze door hun samenstelling en ontwerp de warmte van de banden en het remsysteem beter af en zijn ze licht in gewicht. Stalen velgen zijn ideaal voor de winterperiode, omdat ze minder onderhoud vereisen en goed tegen pekel bestand zijn. Maar ook sommige lichtmetalen velgen zijn door een speciale coating goed bestand tegen winterse omstandigheden.

Autobanden wisselen

Uw banden slijten niet gelijkmatig. Door de voorbanden na verloop van tijd te laten verwisselen met de achterbanden wordt de slijtage gelijkmatiger verdeeld en geniet u een betere wegligging.

Share